Ondernemingsplan

Wat wij voor u kunnen betekenen

Ons team van bedrijfskundige adviseurs helpen u graag bij het opstarten van uw eigen onderneming of bij het verder professionaliseren van uw onderneming, zowel op financieel als juridisch gebied. Door onze jarenlange ervaring in het bedrijfsleven, en het veelvuldig samenwerken met startende ondernemers of ondernemers behorende tot het midden- en klein bedrijf (MKB), hebben wij alle deskundigheid en professionaliteit in huis om uw verder te helpen met uw onderneming. Wij hebben niet alleen de ervaring maar ook de kennis in huis om net even die meerwaarde te kunnen bieden, die zo belangrijk is.

Het starten van een eigen bedrijf vergt veel tijd en er komt ook veel op je af. Niet alleen moet u zich bezighouden met het in de markt zetten van uw product of dienst, maar tevens moet u zich bezighouden met de inrichting van uw onderneming. Het starten van een eigen bedrijf vraagt meestal ook om het doen van één of meerdere investeringen. Deze investeringen kunnen klein van aard zijn, zoals de aanschaf van een laptop, software, het laten ontwerpen van een website, maar kunnen ook betrekking hebben op de aanschaf van een representatieve auto of transportbus, de inkoop van voorraden, werkmateriaal, producten, apparatuur of het aanschaffen van inventaris of meubilair voor de inrichting van bijvoorbeeld uw winkel, salon of kantoor. Naast deze investeringen is er ook financiële ruimte nodig om de opstartperiode te kunnen financieren. Normaliter lopen bij de start de kosten voor de baten uit. En daar is vermogen voor nodig. Wellicht heeft u eigen vermogen, maar 50% van de startende ondernemers heeft ook een financiering nodig van een externe partij, zoals een bank of via crowdfunding. De enige manier om een financiering te krijgen is door uw businessidee te presenteren in een ondernemingsplan. Uw ondernemingsplan is uw visitekaartje van uw bedrijf. Het ondernemingsplan laat zien of u vakkundig bent en of u weet wat u doet. Een sterk ondernemingsplan laat zien hoe krachtig u bent. En de inhoud van het ondernemingsplan bepaald of een financierder enthousiast wordt van uw ondernemingsplan en bereid is in uw onderneming te investeren. Een goed ondernemingsplan is dus essentieel voor een startend bedrijf.

Ons doel

Ons doel is door middel van onze kennis, ervaring en vakbekwaamheid ondernemingsplannen te presenteren waar een bank niet om heen kan. Wij zijn de expert op het gebied van het, samen en in overleg met u als ondernemer, opstellen van ondernemingsplannen,  inclusief financieel plan ten behoeve van de financieringsaanvraag. We kijken kritisch naar alle facetten van het ondernemingsplan, begeleiden u bij de aanvraag en tillen uw ondernemingsplan op een hoger niveau.

U kunt bij onze bedrijfskundige adviseurs onder andere terecht voor:

 Ondernemingsplannen
 Financiële plannen
 Bedrijfskundig advies

Wilt u meer informatie over onze werkzaamheden of heeft u een specifieke vraag? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op of vul het contactformulier in.